Rask levering fra lager i Norge!
Handlekurv 0

Bygge drone: 5 gode tips når du skal bygge din første drone

Å bygge og fly drone er fantastisk morsomt. Her har vi samlet noen av de beste tipsene til deg som skal bygge drone for første gang.

1. Velg en god ramme med god plass

Trenden blant de som bygger drone går mot mindre og mindre rammer, men det er ikke nødvendigvis best for deg som skal bygge din første drone.

Skal du bygge på en knøttliten ramme blir det mye vanskeligere å finne de riktige komponentene. Velg en 250 eller 280 ramme når du skal bygge din første drone. Disse er fortsatt små, men har god plass til de vanligste komponentene. Hvis du har litt erfaring med bygging kan du starte med en 200mm ramme.

Velg alltid en ramme med ren karbonfiber, da disse vil tåle krasj mye bedre enn glassfiber og blandings-rammer. De få hundrelappene du kan spare på en billigere ramme, vil du tape igjen første gang du treffer noe eller lander litt for hardt.

Vi anbefaler Nighthawk 250/280 i ren karbonfiber.

2. Skaff riktig utstyr

Å bygge en drone trenger ikke være spesielt vanskelig, men det kan fort bli det hvis du har dårlig utstyr. En loddebolt med feil temperatur eller feil loddespiss vil gi deg masse problemer når du jobber med små elektroniske komponenter.

Kjøp eller lån en skikkelig loddestasjon med regulerbar temperatur og spisser i forskjellige størrelser. Husk å rense spissen ofte!

Annet utstyr som er veldig nyttig når du skal bygge drone er en skarp skalpell og avbitertang.

3. Finn de riktige komponentene

Du er helt avhengig av at alle komponentene i dronen passer sammen og skalert riktig i forhold til hverandre. Det kan være tidkrevende å sette seg inn i alt dette, derfor er det enkleste å følge et anbefalt bygg eller et kit som noen har forberedt for deg.

Hvis du er usikker på om komponenter passer sammen så anbefaler jeg at du tar turen innom Dronebyggerne på Facebook. Der vil du finne mange vennligsinnede personer som kan svare på spørsmål om bygging av droner.

4. Møt likesinnede

Det er både kjekt og lærerikt å bygge sammen med andre. I de fleste byer finnes det hyggelige mennesker som er interessert i det samme. Da kan man dele utstyr og erfaringer, noe som er veldig nyttig.

I Oslo finner du for eksempel Bitraf hvor det er et stort og hyggelig miljø for å bygge ting, droner inkludert.

5. Kjøp reservedeler tidlig

Du vil krasje, det er ikke til å unngå - spesielt om du bygger en racing-drone med FPV. Med en god ramme er det som regel bare propellene som går i stykker, men også motor og ESC er utsatt.

Propeller er det bare å kjøpe opp et lite lager av med en gang.Nyere artikkel