Rask levering fra lager i Norge!
Handlekurv 0

Slik kan du softmounte din FC for mindre gyrostøy

Softmounting av motorer og/eller flightcontroller har økt drastisk i popularitet i det siste. Vi viser deg hvordan!

Hvorfor softmounte?

Etterhvert som sporten har utviklet seg, har vi også presset utstyret lenger og lenger. Motorene er mye kraftigere nå enn for et par år siden, prosessorene på FCene er kraftigere og vi bruker gyroer med høyere oppdateringsfrekvens.

Problemet er at motorene kan generere støy som gyroen plukker opp. Dette kan gi uønskede utslag som for eksempel yaw twitching eller vibrasjoner. Kjennetegnet for problemene er at de ofte er umulige å bli kvitt ved å justere PIDs.

Softmounting av FC isolerer gyroen mer fra slike støykilder og kan eliminere problemene helt.

Gummi o-ringer

En veldig enkel og ofte benyttet måte å softmounte på er å benytte o-ringer i gummi.

Softmounting med o-ringer i gummi

Her legger man en slik gummi o-ring over og under hvert skruehull på FCen, så fester man det hele med en mutter. Det er veldig viktig at denne mutteren ikke strammes for hardt, da forsvinner effekten av softmountingen.

En alternativ løsning er å softmounte selve motorene. Da bruker du fire o-ringer per motor. Også her er det viktig å ikke stramme skruene for hardt. Husk loctite hvis du softmounter motorene.

Standoffs i gummi

De fleste benytter nylon standoffs til å feste sine flight controllere. Disse kan enkelt byttes ut med vibrasjonsdempende standoffs laget i gummi, som vil bidra til å redusere motorstøy.

Softmounting med vibrasjonsdempende standoffs i gummi

Standoffs i gummi er myke og absorberer vibrasjoner.

Velg metode selv

Du bør velge den metoden som passer deg og ditt bygg best. Vi har uansett tatt inn produktene du trenger.Eldre artikkel Nyere artikkel